Langtidsholdbart brød

Hej alle,

ville lige dele et tip, som jeg har læst i en glutenfri kogebog

(Glutenfri året rundt – til børn og unge af Lone Rysgaard og Lene Ommel, som jeg varmt kan anbefale selvom der er mange af opskrifterne der ikke kan bruges. Man kan låne eller bestille den hjem på biblioteket)

Tippet er at man selv kan lave langtidsholdbart brød til rejser mm. Jeg har faktisk ikke selv prøvet det endnu, da vi faktisk sjældent er steder hvor vi ikke kan medbringe bagemaskine.

Ca. 400 g skiveskåret brød eller boller pakkes i en stegepose som lukkes. Posen anbriunges i en lille papkasse med låg, som sættes i en forvarmet ovn i 90 minutter ved 110-120 grader. Efter varmebehandlingen køler brødet i kassen. Brødet har i lukket pose en holdbarhed på ca 1 måned, efter åbning af posen har brødet normal holdbarhed.

Brødet er blevet konserveret og er dermed langtidsholdbart, da det er blevet så varmt at bakterier mm er døde.

De siger, at det godt kan kikse, så prøv et par gange inden du står og skal på ferie.

Tip hermed videregivet 🙂

 

Reklamer
Comments
One Response to “Langtidsholdbart brød”
  1. hellebrunkemunk siger:

    Vi var på Tenerife i foråret og gjorde lidt det samme. Dvs. at jeg arbejder et sted, hvor vi har et test bageri og fik derfor bagerne til at hjælpe med at pakke vores brød. Vi kom dem i tykke plastposer, hvor vi sugede den atmosfæriske luft ud og fyldte dem med nitrogen. Det gjorde, at brødene skulle have længere holdbarhed. Brødene var holdbare i den uge, vi var dernede – ja, det vil sige sidste dag, var der mug på det, der var til overs, så mit råd er – brug evt. den metode som Marie skriver om til at få dem fra Danmark og til destinationen, men sørg for at få dem i en fryser, når I når frem.

Skriv et svar til hellebrunkemunk Annuller svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: