Jordbær-/hindbærsnitter (Bodil)

 

 

 

 

 

 

Giver ca. 10 snitter

½ vaniljestang

70 g flormelis

150 g stuetempereret smør

250 g Blå Finax mel

1 tsk. bagepulver

½ dl vand

GLASUR

Cirka 200 g flormelis

lidt vand

FYLD

Cirka 100 g hindbær- el. jordbærmarmelade

DRYS

Frysetørrede hindbær

Diverse toppings

Hele opskriften indeholder ca. 50 mg phe – dvs.  ca. 5 mg phe/snitte ved 10 snitter.

Dej

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.

Mas kornene sammen med lidt flormelis, så kornene skilles ad.

Bland alle ingredienserne sammen i en røreskål. Kom til sidst vandet i. Når dejen hænger sammen, formes det til en kugle.

Stil dejen i køleskab i ½ time.

Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er cirka 3 millimeter tyk. Udstik cirkler af dejen, cirka 8 centimeter i diameter. Du skal bruge 2 dejcirkler pr. kage.

Læg de udstukne stykker dej på bagepladen med bagepapir og bag dem i cirka 10 minutter ved 190˚C.

Spred halvdelen af de bagte kagecirkler ud på bordet. De skal bruges som bunde.

Kom 1½ tsk. marmelade på hver bund.

Læg en kagecirkel ovenpå.

Glasur og drys

Bland flormelis og vand godt.

Smør glasuren på toppen af kagerne og drys dem straks med pynten

Spis kagerne i løbet af et par dage.

Kagecirklerne kan med fordel opbevares i en beholder med tætsluttende låg og lægges, når de skal spises.

Reklamer
Comments
One Response to “Jordbær-/hindbærsnitter (Bodil)”
  1. Maj-Britt Filtenborg siger:

    En hurtigere version er at trykke dejen ud i to lige store rektangler på hvert sit bagepapir, smøre syltetøj på den ene og vende den anden ovenpå. Bages ca. 18-20 min. Køles af og pyntes med glasur og krymmel. Skæres ud i passende stykker, når glasuren er stivnet.

    Har også brugt denne dej til at lave tærter med. Dejen trykkes blot ud i en eller flere forme og bages. Pyntes f.eks. med kagecreme, glasur eller chokolade (lægges på mens kagen er varm og smøres ud) og derefter frisk frugt. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: