Pop cakes

Mormor Susanne startede for noget tid siden trenden med popcakes, se tidligere indlæg.

Efterfølgende har man set mere til pop cakes her og der. Jeg har været på Pop Cakes kursus hos Kagekompaniet i Rungsted (det var super hyggeligt!), og AnneMad i New York havde et indslag i søndags om pop cakes.

Jeg har forsøgt at lave dem, som det blev gjort på det kursus jeg var på. De lavede en chokoladekage og blandede kagen med flødeost og flormelis iflg. pop cakes bogen nedenfor.

Det har jeg afprøvet, og de blev lidt for klistede og indeholder for meget phe pga. flødeosten. Så jeg har kigget i en anden bog, hvor man bruger frosting (US)/icing (UK) til at blande i. Det har jeg afprøvet,, og det virker godt til en lavprotein model. Så her er en anden måde at lave pop cakes på. I øvrigt er der mange andre sjove fif til “kage på pind” i bogen nedenfor.

Jeg har taget opskriften på chokoladekage fra Kennedy centrets hjemmeside. Jeg har dog brugt No Egg (Orgran) og lidt mindre kakao end i den oprindelig opskrift.

Kennedys chokoladekage (variant)

9 g No Egg, Orgran

51 g vand

2 dl sukker

2 tsk. vaniliesukker

19 g Kakao (Netto, 19 g protein/100g)

180 g Blå Finax lavprotein mel

2 tsk. bagepulver

½ dl solsikkeolie

1 dl vand

  • Pisk No Egg og vand sammen.
  • Tilsæt derefter sukret, og pisk det godt igennem.
  • Tilsæt vaniliesukker og kakao og pisk.
  • Bland mel og bagepulver sammen og pisk det sammen med de øvrige ingredienser.
  • Tilsæt olie og vand og pisk igen.
  • Hæld dejen i en smurt bradpande og bag ved 175°C i ca. 40 min.

Hele opskriften indeholder 190 mg phe.

Det er bedst, hvis kagen er bagt dagen før, så den er helt kold.

Andre chokoladekager kan sikkert også bruges. De må bare ikke være for klistrede, så er der svært at få Candy melt til sætte sig fast på kagen.

Buttercream icing

17 g smør

17 g palmin

1/6 tsk vanilie

79 g flormelis

1/4 spsk LP mælk

Giver ca. 114 g icing som indeholder ca. 4 mg phe.

Pyntning

Lollipop sticks (Wilton) 10 cm

Wilton Candy melts (se tidl. indlæg)

Krymmel i alle afskygninger

Øjne etc.

  • Når kagen er helt afkølet, så knækkes den i mindre stykke og kommes i en food processor, hvor den køres til smulder.
  • “Smulder-kagen” hældes i en skål og icing tilsættes.
  • Ælt icing og smuldret kage sammen til en klump med hænderne.
  • Rul kugler i en størrelse af 30 g (vej af), og læg kuglerne på et fad.
  • En kugle inkl. icing indeholder ca. 9 mg phe; dertil kommer candy melt. Så en pop cake indeholder ca. ½ liste phe.
  • Sæt dem på køl i noget tid, eller sæt dem i fryseren i 10 min.
  • Når de er godt afkølede, så skal der sættes pind i.
  • Smelt noget Candy melt i den farve du skal bruge (microovnen er en god ting her). Smelt det forsigtigt dvs. i 10 sek. ad gangen, hvor der røres ind imellem. Får det for meget varme, bliver det underligt klumpet og ubrugeligt.
  • Når det er helt smeltet dyppes en pind i, og stikkes ind i en afkølet kugle. Den skal stikkes et godt stykke ind i kuglen for at sidde fast.
  • Læg den derefter på køl igen. Når alle har fået en pind i, starter man på selve pyntningen.
  • Det er en god ide at have en plan, inden man går igang. Dvs. hvordan vil man, at kagerne skal se ud, og hvad skal der på. Når først man er igang, så går det hurtigt, da de kolde kugler hurtigt får Candy melt’en til at stivne og dermed er de svære at dekorere.
  • Et andet godt tip er at smelte lidt Candy melt ad gangen.
  • Skulle der blive noget tilbage, så holder det sig i køleskabet i noget tid. Brug derfor en lille microovnsskål med låg, som er nem at gemme.
  • Kagerne på pind holder sig også fint i nogle dage i køleskabet i en lukket beholder.
  • Når man dypper kagen på pind i Candy melten, så er det vigtigt at rotere kuglen hele tiden, indtil det hele er dækket.
  • Når alt er dækket, starter man forsigtigt på at let banke det overskydende Candy melt af kuglen ved at slå pinden forsigtigt på siden af skålen med candy melt, medens man roterer kagen – uden at kagen falder af. Det er her at forarbejdet med at sætte pinden godt fast kommer én til gode.
  • Når man syntes, at nu er det nok, så skal det går lidt tjept med at få pynt på.
  • Derefter sættes kagen til tørring i f.eks. en flamingokasse. Som eksempel bruger jeg siden af en flamingo kasse fra Delifirst, som jeg har sat lidt alu folie på.

Mht. dekoration, så er der en masse inspiration at hente på nettet. Søg på pop cakes og f.eks. jul, og det vælter frem. Disse lavede jeg forleden. Magnus syntes, at det er en fest, når han får dem. Fantasien rakte ikke til mere i denne omgang end kugler med krymmel, men der er masser af fantastisk træer og nissehuer, snemænd etc. som man kan lave.

Jeg har netop bagt en chokoladekage idag, som står til i morgen, så vil jeg røre icing i, og sætte dem på pind, og så er de klar til julen som lidt hygge konfekt. Storebror er også vild med dem, så de får hurtigt ben at gå på. Måske fryser jeg halvdelen af den smuldrede kage ned og gemmer halvdelen af icingen i køleskabet til nogle dage inde i julen, så er det kun at lægge candy melt på, så har man en ny portion lynhurtigt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: