Fastelavnscremeboller

Her er den opskrift vi bruger til fastelavn. Den syntes vi fungerer meget godt!!

 

Ingredienser:

38 g fl. margarine

125 g LP-mælk

3 g tørgær

3 g Fiberhusk

2 g Loprofin æggeerstatning

1/4 dl sukker

1/4 tsk salt

210 g LP-mel

Creme

90 g LP-mælk

45 g creme pulver (Dr. Oetker, 0 g protein/100g)

 

Fremgangsmåde

  1. Bland fl. margarine og LP-mælk og varm det op til 37°C.
  2. Kom tørgæren i og rør.
  3. Kom FiberHusk og Loprofin æggerstatning i og bland.
  4. Lad det stå i ca. 10 min.
  5. Tilsæt sukker, salt og LP-mel.
  6. Kør dejen på røremaskine i ca. 5 min til den er fin.
  7. Lad dejen hæve i 20 min.
  8. Rul dejen ud på en bagemåtte
  9. Del dejen i 12 dele.
  10. Rul en lille del ud og kom en klat creme på dejen og fold den dejen rundt om cremen.
  11. Vend bollen om, så samlingen vender ned ad og sæt den på en bageplade med bagepapir.
  12. Lad dejen hæve i 30 min – gerne under bagepapir eller plastfolie.
  13. Bag bollerne ved 250°C i ca. 10 min.

Køl af, kom glasur på og server!

Iflg. mine beregninger giver denne opskrifter 97 mg phe ialt; ved 12 stk. boller indeholder hver bolle ca. 8 mg phe.

 

 

 

 

Comments
2 Responses to “Fastelavnscremeboller”
  1. camilla1983 siger:

    dejligt endelig med en lavprotein opskrift på fastelavnsboller… har ledt og ledt efter en da jeg ville have bagt til Clara til deres fastelavnsfest i sidste uge.. så har jeg dem i hvert fald til næste år, så 1000 tak 🙂

    Camilla

    • Helle siger:

      Hej Camilla,
      Er ked af, at den kom I så sent. Nogle gang skal man selv lige have fundet tingene frem og afprøve igen, før man vil anbefale noget.
      Vi holdt fastelavnsfest igår, og jeg lavede også nogle “briller” af en LP-bolledej tilsat lidt kardemomme. Jeg rullede dejen ud i lange tynde pølser og foldede dem til 8-taller, så det blev som en fastelavnsmaske. Efter de var bagt, blev de pyntet med lidt farvet glasur og krymmel. Det blev rigtigt godt. Det kan også anbefales!!

      Hilsen
      Helle

Skriv et svar til camilla1983 Annuller svar