Ideer til Påske cup cakes

Hvis man vil lave lidt sjove Påske cup cakes, kan man bage nogle af Bodils cup cakes. Opskriften er givet her på bloggen, og pynte dem lidt festligt.

Her er der levet nogle græsplæner med forårsblomster, nogle roser, cookie monster etc.

En påske ide kunne være at lave noget grønt græs og så lægge lidt likøræg oven på. Eller udstandse nogle små harer, æg eller kyllinger i fondant som kan stå i græsset. Lad evt. de udstandsede ting ligge og tørre lidt, så bliver de lidt hårde.

Tag lidt icing op i en skål og kom lidt farve i og rør det godt rundt.

Græsset og cookie monster påsættes tæt i lige lange strå. Rosen laves ved at køre en tandstik med rød farve ned 2 eller 3 steder i en sprøjtepose for derefter at komme hvid icing i posen. Når man klemmer posen sammen og trykker kommer der røde striber i icingen. Kør icingen indefra og ud.

Man skal bruge:

Buttercream Icing:

125 g smør

1 tsk. vaniliesukker

250 g flormelis

17 g LP-mælk

Hele portionen indeholder 33 mg phe og 0.2 g protein/100g. Dvs. at en liste icing svarer til 300 g.

Rør det hele sammen med en elpisker. Icingen er nemmest af påføre hvis den ikke er for kold.

Man bruger ca. 20 g icing pr. cup cake. Dvs. at 20 g icing pr. kage giver ca. 2 mg phe.

Icingen kan holde sig i køleskab i 2 uger.

Værktøjer:

Sprøjteposer, f.eks. Disposable decorating bags (wilton) eller Dr. Oetker engangssprøjteposer.

Tyler: Wilton 234 (græs), wilton 233 (cookie monster) og wilton 1M (rose)

Pastafarve: Icing colors (Wilton)

Øjne: Candy eyes (Wilton)

Fondant: Rolled fondant (Wilton). Varedeklarationen er amerikansk. Dvs. at den er angivet pr. serving; 0 g protein/35 g.
Fondanten indeholder sukker, glucosesirup, veg. olie, vand, glycerin, tapoicastivelse, gum tragacanth, cellulose, vanillin, natium acetat og citronsyre. Udfra ingredienserne er det fortrinsvis sukker, der er i, og meget lidt protein, hvis overhovedet noget. Så man kan gå ud fra, at det er “frit”.

Udstandsere: Blomster, stjerne og hjerte

Tingene kan købes hos Specialkøbmanden.dk eller Kop og Kande.

Reklamer
Comments
2 Responses to “Ideer til Påske cup cakes”
  1. Sanne H. Gregersen siger:

    Hvordan med phenyl i forhold til det der icing? 🙂 Jeg har en datter på snart 4 mdr og samler alle opskrifter til mig, som jeg overhovedet kan 🙂 Men er absolut ikke en haj til at tælle lister – ENDNU ! 😀
    Og er fondant egentlig frit? 🙂

    • hellebrunkemunk siger:

      Hej Sanne,

      Godt at du spørger! Det gik lidt hurtigt med at få skrevet indlæggene forleden.
      Jeg har nu redigeret i indlægget og skrevet mg phe og g protein/100g på. Som du kan se er det “frit”, da det mest indeholder sukker det hele.
      Jeg har også skrevet varedeklarationen for fondanten ind.
      Min Magnus på 4½ år syntes, at kagerne er en fest. Vi lavede nogle i søndags, som jeg har sat billed ind af, hvor jeg havde lavet en græsplæne med Haribo Pearls på, som skal forestille at være små påskeæg. De indeholder 0.1 g protein/100g. Man kunne også have brugt likøræg. Dem kan mine drenge bare ikke så godt lide!
      Det næste vi skal prøve er gule kyllinger (cookie monster tyleren) med øjne og et rødt næb.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: