LP-hvedeknopper (8 stk)

Ja, denne opskrift skulle selvfølgelig have været på for et par dage siden, men det nåede jeg ikke; håber dog, at man alligvel kan nå at bage dem. Opskriften er lavet efter inspiration fra en opskrift fra Politiken.

125 g vand

100 g LP-mælk

12 g frisk presset gær

22.5 g sukker

4.5 g FiberHusk

325 g Loprofin mel

3 g æggeserstatning (Orgran) + 14 g vand

65 g smør

5 g fint salt

3 g stødt kardemomme

Opskriften indeholder 3.1 g protein og 133 mg phe. Ved 8 hvedeknopper indeholder en hvedeknop = 17 mg phe.

 

Dejen røres på en røremaskine.

LP-mælk og vand blandes. Gæren udrøres heri. Tilsæt sukker og Fiberhusk. Rør let, og lad det stå i ca. 10 min.

Æggeerstatning og vand piskes sammen og tilsættes. Tilsæt smør i små stykker, LP-mel, salt og kardemomme, og lad det røre på røremaskine i ca. 10-15 min.

Brug en lille bradpande (ca. 17 x 26 cm). Læg bagepapir i. Sæt dejen på med to spiseskeer – der skal blive 8 stk.

Hæver lunt, indtil bollerne rører hinanden og er blevet lidt højere.

Bages ved 230 °C i 10-12 min.

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: